Харків'янин збирався вивезти до Росії цінні монети: як вони виглядають (ФОТО)

Митники передали монети музею

У Харкові працівники митниці вилучили у пасажира поїзда цінні монети, заховані серед його особистих речей. Як виявилося, чоловік вирушав до Росії. Про це повідомляється у пресслужбі Харківської митниці.

Наголошується, що виявлені у пасажира монети 1829, 1844, 1898, 1899, 1900 років мають культурну й історичну цінність. Вони були вилучені та конфісковані згідно з ухвалою суду.

picture

За словами джерела, сьогодні, 26 січня, представники музеїв України з Києва та Харкова прибули до Харківської митниці, де відбулася офіційна передача культурних цінностей для зберігання до державної частини музейних фондів.

Харківські митники передали цінні монети до музеїв України. Тепер вони будуть у Харківському історичному музеї ім. М. Ф.Сумцова, Національний меморіальний комплекс “Висота маршала І. С. Конєва", Художньо-меморіальному музеї ім. І. Ю. Рєпіна, Музеї мистецтв Кіровоградської обласної ради, Національному історико-архітектурному музеї "Київська фортеця" та Музейно-виставковому центрі "Тростянецький".

До речі, загальна сума переданих митницею монет музею становить приблизно 84,5 тисячі гривень.

picture

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що у Харкові за кілька днів троє дітей проковтнули монети. В одного з дітей монетка застрягла у трахеї. В інших сторонні предмети виявили вже у шлунку. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харкові хочуть переробити історичний музей за сотні мільйонів. Зараз планується облаштувати приміщення та відкрити скляний вхід із площі Конституції.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися