Харків'ян попереджають про телефонних шахраїв

Аферисти представляються керівництвом податкової служби

Жителів Харкова та області попереджають про нову схему, за допомогою якої шахраї виманюють гроші у людей. Про це повідомляється на сторінці "Державної податкової служби у Харківській області" у Facebook.

Так, Головне управління ДПС у Харківській області попереджає, що останнім часом було зафіксовано кілька випадків здирництва невідомими особами грошових коштів від суб'єктів підприємницької діяльності.

Шахраї дзвонять підприємцям та представляються керівництвом ДПС Харківської області. Далі невідомий починає вимагати від співрозмовника кошти, наводячи різні безглузді доводи, за якими той нібито повинен йому заплатити.

Харків'ян просять бути обережними та не зазнавати таких провокацій. У разі отримання подібного дзвінка слід негайно повідомити про це Антикорупційний сервіс ДПС України "Пульс" за тел. 0-800-501-007 (напрямок 5) та до правоохоронних органів.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що пенсіонерка стала жертвою шахраїв, які запропонували їй провести післягарантійне обслуговування вікон. Майстер, що приїхав на огляд вікон, відразу ж заявив, що вікна старі та буквально розвалюються. Щоб це виправити, потрібно буде заплатити, що й зробила пенсіонерка. Проте більше за цього "майстра" жінка не побачила.

Також видання повідомляло про те, що шахраї вигадали нову схему, пов'язану з "щепленою тисячею". За допомогою цієї схеми аферисти виманюють у людей їхні особисті дані, щоб потім вкрасти гроші з банківських карток. Докладніше читайте в нашому матеріалі.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися