Харків'ян попереджають про "віконних" шахраїв

Розкрито нову схему, за якою в Харкові дію шахраї

Пенсіонерка з Харкова стала жертвою шахраїв, які запропонували їй провести післягарантійне обслуговування вікон. Найважливішим у цій пропозиції було слово "безкоштовно". Про це повідомляє видання "Вечірній Харків".

Так, за словами джерела, пенсіонерці, на ім'я Марія зателефонувала невідома молода дівчина і повідомила, що гарантійний термін встановлених у її квартирі вікон давно минув і тому фірма (назва якої прозвучала дуже невиразно) проводить їхнє постгарантійне обслуговування. Також оператор наголосила, що все це абсолютно безкоштовно. У відповідь жінка поскаржилася, що справді вікна були встановлені дуже давно і з них уже дме. Далі пенсіонерка прийняла пропозицію та почала чекати майстра.

Прибулий у квартиру бабусі майстер оглянув вікна і заявив, що вони буквально розсипаються на очах і заміни терміново потребує підвіконня разом з підставковим профілем, фурнітура та багато іншого. Проте за це вже доведеться платити. Пенсіонерка відразу сказала майстру, що оператор обіцяв, що все буде безкоштовно. Проте "майстер" заявив, що безкоштовно проводиться огляд, виявлення неполадок, а ось за матеріали та фурнітуру потрібно платити.

Подумавши, пенсіонерка вирішила заплатити "майстру", тому що порахувала, що з вікон і справді дме, і немає сенсу шукати нового майстра, якщо той вже до неї прийшов і все оглянув. Порадитися було ні з ким – син за кордоном. Далі жінка зробила передоплату. Після цього "майстер" швидко зник з квартири та, звичайно, ні з якими матеріалами не повернувся.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що Харків'янам розповіли про аферистів, які видають себе за комунальні служби. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харкові з'явилася нова шахрайська схема, за допомогою якої аферисти виманюють у людей їхні особисті дані, щоб потім вкрасти їхні гроші з банківських карток, обіцяючи перевести "щеплювану тисячу" на рахунок. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися