У харківських реабілітаційних центрах пацієнти потрапляли до трудового рабства (ФОТО)

Людей тримали в центрах проти їхньої волі та змушували працювати на будівельних об'єктах

Поліцейські Харківської області завершили досудове розслідування щодо організованої злочинної групи, учасники якої тримали та експлуатували людей у реабілітаційних центрах. Про це повідомляється у пресслужбі ГУНП Харківської області.

За інформацією джерела, п'ятеро харків'ян організували три реабілітаційні центри закритого типу для наркозалежних. Вони пропонували послуги з лікування від наркозалежності за певну суму. Проте разом із цим пацієнтів утримували проти їхньої волі та змушували працювати на будівельних об'єктах.

picture

При цьому утримувані буквально позбавлені зв'язку зі своїми родичами і ніяк не могли розповісти їм про те, що відбувається. Також зазначається, що у разі непокори до наркозалежних застосовувався фізичний вплив чи моральний тиск.

У реабілітаційних центрах були охоронці, які забезпечували повну ізоляцію наркозалежних від зовнішнього світу. Це також забирало у них можливість повідомити про те, що відбувається будь-кому. Також була людина, яка займалася пошуком робочих місць, куди потім відправляли пацієнтів центру.

picture

Наприкінці літа 2021 року співробітники Управління міграційної поліції спільно зі слідчими та спецназівцями провели десять обшуків у центрах, де утримували людей. На той момент у центрах проживали 12 осіб, яких тримали проти їхньої волі та змушували працювати.

8 лютого поточного року матеріали кримінальних проваджень направлено до суду. Злочинцям загрожує до 15 років ув'язнення.

picture

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що на Харківщині людей взяли в рабство та змусили незаконно рубати ліс.

Також видання повідомляло про те, що в Харкові затримали сутенершу, яка вербувала дівчат у сексуальне рабство до Стамбула.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися