На Харківщині людей взяли у рабство та змусили незаконно рубати ліс (ФОТО)

Неблагополучних людей змусили незаконно рубати ліс в Харківській області.

Зловмисник орендував будинок у селі Чернеччина Краснокутського району та поселив там бездомних, неповнолітніх з неблагополучних сімей, наркоманів та алкоголіків. Він примушував їх до різних господарських робіт та незаконній вирубці лісу на території Богодухівського району. Про це повідомили в пресслужбі поліції Харківської області.

За даними правоохоронців, щоб його "підопічні" краще працювали, чоловік стежив за дотриманням порядку: розподіляв між працівниками обов'язки по прибиранню, готуванню їжі та виконанню іншої побутової роботи на території маєтку. Більш того він виховував людей, щоб вони підкорялися правилам, використовуючи психологічний та фізичний тиск.

В Ході обшуків вдома у правопорушника, 3 березня, силовики звільнили двох жінок та п'ятьох чоловіків, які жили в антисанітарних умовах. Постраждалим надали допомогу та помістили в Харківський міський центр реінтеграції бездомних осіб. Слідчі встановлюють їх повні анкетні дані.

Поліціянти разом з представниками Державної екологічної інспекції в Харківській області виїжджали на місце незаконної вирубки лісу в селі Шуби Богодухівського району. Виявилося, що там зрубали 192 дерева. Зараз вирішується питання про повідомлення 62-річному чоловікові про підозру у вчиненні злочину. Йому загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, в середу пізно ввечері розгорівся скандал між Секретарем Харківської міської ради та військово-патріотичною організацією "Фрайкор". Батл відбувся переважно в Telegram-каналі, де обидві сторони обмінялися публічними образами. Єдиною практично постраждалою стороною виявилася директор гімназії №43, через якого власне вся історія та закрутилася.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися