У харківських школах та дитячих садках виявили порушення

За січень 2022 року було перевірено 6 садків та 21 школу

У навчальних закладах Харкова спеціалістами управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства було проведено перевірки. Про це повідомляється на сайті Держпродспоживслужби Харківської області.

Так, за інформацією джерела, фахівці перевірили 21 школу та шість дитячих садків. За результатами перевірок було встановлено, що в кожній школі та в половині дитячих садків існують порушення. Тобто, в школах частково використовуються меблі з гострими кутами, умивальники не мають гарячої води, приміщення не забезпечені гарячою проточною водою протягом усього року, засновниками закладу не забезпечено організацію лабораторного контролю показників мікроклімату.

У дитячих садках виявлено інші порушення: не облаштовано огорожу опалювальних приладів дерев'яними ґратами, у приміщеннях не підтримується оптимальна температура, у деяких групах меблі не відповідає зростанню дітей, не дотримується мінімальної відстані між ліжками та до опалювальних приладів.

За результатами перевірок керівники навчальних закладів отримали розпорядження про усунення порушень. Позбавити порушень їм необхідно найближчим часом.

Крім того, на 17 керівників було накладено штрафи про адміністративне правопорушення.

Читайте також:

У продуктових магазинах Харкова виявили порушення. Загалом було складено 30 протоколів щодо порушення санітарних норм. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

У Харківській області перевірятимуть ринки. У Держпродспоживслужбі попереджають, що перевірки на ринках будуть проводитись лише після закінчення переатестації працівників лабораторій.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися