На Харківщині перевірятимуть ринки: чого очікувати продавцям

Перевірки на ринках будуть проводитись лише після закінчення переатестації працівників лабораторій

На всіх ринках у Харківській області буде проведено перевірки найближчим часом. Про це повідомляє видання "Слобідський край", посилаючись на слова в.о. начальника Держспоживслужби Олександра Овчаренка.

За інформацією джерела, ринки перевірятимуть на чистоту павільйонів, проведення дезінфекції торгових місць, ваг, столів тощо. У ході перевірок особливу увагу буде приділено боротьбі з гризунами, вивезенню та знищенню непридатної продукції, відстані між торговими павільйонами.

Продавцям на ринках варто бути готовими до того, що перевірники стежитимуть за наявністю висновків ветеринарно-санітарної лабораторії на харчові продукти, що реалізуються на ринках.

Олександр Овчаренко наголосив, що раніше лабораторії, які працюють на ринках Харківської області, отримали зауваження через деякі порушення. У зв'язку з цим він не може прогнозувати, як пройдуть зараз перевірки.

Найпоширенішим порушенням у роботі лабораторій була відсутність товарно-транспортних накладних, завдяки яким можна відстежити шлях до постачальника товарів. Також перевіряльники відзначили відсутність у деяких продавців лабораторних висновків щодо безпеки харчових продуктів.

Перевірки на ринках проводитимуться лише після закінчення переатестації працівників лабораторій. Наголошується, що перевірки вже розпочалися. Тому найближчим часом перевіряльники відвідають і ринки.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що у Харкові зняли з продажу чорний шоколад з апельсиновою цедрою. У шоколаді було виявлено незадекларований молочний інгредієнт.

Також видання повідомляло про те, що харків'янам продавали протиепідемічні товари за завищеними цінами.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися