У Харкові оголосили НС: які обмеження встановлені

Через коронавірус Харків переходить на режим надзвичайної ситуації

У Харківській області введено режим НС через загрозу поширення коронавірусу. Раніше Міністерство охорони здоров'я розповсюдило інформацію про зараження харків'янки COVID-19.

Надзвичайна ситуація була оголошена за рішенням Кабміну для протидії спалаху коронавирусной інфекції в Харкові і області. Всі заходи режиму НС спрямовані на захист населення від загрози зараження коронавірусом. Надзвичайна ситуація поширюється на діяльність органів державної влади, установ та підприємств різних форм власності.

Рішення про введення НС на Харківщині прийняв голова облдержадміністрації сьогодні, 21 березня, на засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

При введенні такого режиму місцева влада призначає керівника робіт або штаб з ліквідації НС, яким надається право задіяти у боротьбі з епідемією будь-які держструктури і сили.

Штаб зобов'язаний інформувати населення про епідемію і боротьбу з нею, в разі необхідності - евакуювати населення із зони НС, моніторити і контролювати епідемічну ситуацію. Влада повинна виявляти хворих коронавірусом і контактних осіб, відправляти їх на госпіталізацію і самоізоляцію.

При введенні НС діє заборона на проведення масових заходів, обмеження руху транспорту, закриття кордонів, зупиняється робота суб'єктів господарювання, які знаходяться в зоні надзвичайної ситуації. Охорона громадського порядку посилюється, патрульні контролюють небезпечні в епівідношенні об'єкти.

На владу лягає організація виконання комплексу санітарно-гігієнічних, протиепідемічних та лікувальних заходів, дезінфекції об'єктів і територій, спеціальної обробки техніки, залучення необхідних коштів і сил і забезпечення роботи медичних і протиепідемічних закладів.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що підприємливому чоловіку, який торгував на вулиці Харкова медичними масками, загрожує штраф.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися