В Харкові прокуратура взялася за фірму, яка постачала неякісні опори для мосту на Льва Ландау

Завдані збитки оцінили більше ніж у 1,5 мільйони гривень

В Харкові прокуратура повідомила про підозру представникам комерційної фірми, які постачали недоброякісні матеріали для ремонту мосту на проспекті Льва Ландау. Про це "Коментарі. Харків" дізналися в перс-службі прокуратури Харківської області.

За інформацією слідства, один із суб’єктів господарювання, що постачало будівельні матеріали безпосередньому підряднику, який і виконував ремонт мосту, здійснили поставку опор неналежної якості. Так, замість оцинкованих поставили труби без належних характеристик та ще й з ознаками того, що вони вже були у використанні.

В прокуратурі кажуть, що службові особи постачальника організували виготовлення опор в кількості 72 штук з вже вживаних матеріалів, які не відповідали державним стандартам та проектній документації в частині вимог щодо оцинковки вказаних виробів. Щоб замаскувати це, опори зафарбували. Потім до видаткових накладних постачальник вніс недостовірні відомості щодо відповідності товарів і за завищеними цінами реалізував їх виконавцю ремонтних робіт.

picture

За результатами комплексних експертиз, в результаті злочинних дій постачальник незаконно заволодів більш ніж 1,5 мільйонами гривень.

Двом постачальникам повідомили про підозру за фактом привласнення, майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині прокурори повідомили про підозру провідному інженеру одного з відділів Служби автомобільних доріг в області. Кажуть, що інженер підписав акти приймання виконаних будівельних робіт, які мали недостовірні відомості щодо обсягів та вартості матеріалів. Збитки оцінили у 8 мільйонів гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися