У Харкові діти атакують аварійну службу газу

За добу аварійно-диспетчерська служба 104 "Харківміськгаз" отримує близько 200 дзвінків

Під час карантину в АДС "Харківміськгазу" почастішали неправдиві виклики від дітей. Про це розповіли у відділі комунікації компанії.

Відзначається, що за добу аварійно-диспетчерська служба 104 АТ "Харківміськгаз" отримує близько 200 дзвінків. 15-20% з них виявляються заздалегідь неправдивими, є витівками дітей чи дорослих людей.

У компанії нагадали, що за неправдиві виклики пожежнорятувальної служби, поліції, швидкої медичної допомоги, аварійно-диспетчерської газової служби для всіх порушників закону передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

"Помилкові дзвінки відволікають оператора і займають телефонні лінії, а в цей час хтось дійсно потребує допомоги пожежників, рятувальників, медиків. Адже в такі моменти рахунок йде на секунди. Тому батькам необхідно пояснювати своїм чадам наслідки подібної витівки", - зазначив начальник аварійно-диспетчерської служби АТ "Харківміськгаз" Дмитро Толпинський.

Тих, хто раптом захоче пожартувати і викликати без потреби екстрену аварійно-диспетчерську бригаду "104" відповідно до закону в судовому порядку компанія ініціюватиме притягнення до адміністративної відповідальності. Порушення статті 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення за "завідомо неправдивий виклик спеціальних служб" тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що в Харкові патрульні нагадали правила карантину.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися