Помста за розбиті окуляри: на Харківщині вбивцю кинули "за ґрати" на 10 років

Вбивця свою провину не визнавав, стверджував, що лише оборонявся

Дергачівський районний суд визнав жителя селища Коломак винним у вчиненні умисного вбивства. Зловмиснику призначили покарання у вигляді 10 років позбавлення волі (ч. 1 ст. 115 КК України). Про це повідомили в прокуратурі Харківської області.

За даними керівника Дергачівської місцевої прокуратури Станіслава Пієва, встановлено, що наприкінці лютого минулого року компанія з п'яти чоловіків разом вживала алкогольні напої в одному з закладів. У ході застілля між двома з них виникла сварка, і один завдав іншому громадянину удар в ніс, розбивши йому окуляри.

44-річний чоловік, якого вдарили, вийшов на вулицю, щоб снігом змити кров з обличчя. Повернувшись до приміщення, він дізнався, що його кривдник пішов по своїх справах на кілька хвилин. Ображений чоловік узяв в руки порожню пляшку з-під випитого алкоголю і, побачивши, що товариш по чарці, який його вдарив, повертається, повалив його на підлогу і наніс не менше трьох ударів в область голови. Травми постраждалого виявилися несумісними з життям: він помер на місці.

При розгляді справи судом вбивця свою провину не визнавав, стверджував, що лише оборонявся. Однак докази, отримані на стадії досудового розслідування, спростовують цю версію подій.

Місцева прокуратура готує апеляційну скаргу щодо оскарження вироку, наполягаючи на більш суворому покаранні за вказаний злочин (максимальна санкція - позбавлення волі на 15 років).

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що під Харковом у п'ятиповерхівці прогримів вибух.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися