Чоловік, який влаштував погром у храмі в центрі Харкова, фігурує в кримінальній справі

34-річний чоловік, який у храмі Жон-Мироносиць бив ікони, раніше погрожував підірвати себе в машині таксі

Чоловік, який увечері 28 січня влаштував погром в храмі Жон-Мироносиць у центрі Харкова, уже потрапляв у поле зору поліції. Про це повідомили у Відділі комунікацій ГУ Нацполиции в області.

Виявилося, що 34-річний чоловік, що страждає психічними розладами, який бив ікони, свічники і штовхав людей у храмі, у жовтні 2018 року на кордоні з Росією погрожував підірвати себе в таксі. Тоді правоохоронці провели переговори з чоловіком і затримали його. Виявилося, що вибухівки при ньому немає, зате поліцейські знайшли пакет з релігійними книгами. Того разу його також госпіталізували до лікарні.

Після того випадку на нього завели справу за ч. 1 ст. 259 КК України, обвинувальний акт вже передали до суду, його продовжують розглядати. На цей раз досудове розслідування ведеться за ч. 1 ст. 296 КК України - "хуліганство".

Нагадаємо, як повідомляв раніше портал "Коментарі. Харків", чоловік 28 січня влаштував погром у храмі Жон-Мироносиць у Харкові, після цього його відправили в лікарню. Виявилося, що чоловік, який почав дебош у храмі, має психічні розлади.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися