В Харкові зареєстрували підозру на коронавірус

На Харківщині поліція розшукує 10 громадян, які повернулися з-за кордону та не дотримуються режиму самоізоляції

Станом на вечір, 25 березня, на Харківщині зареєстрована одна підтверджена підозра на коронавірус COVID-19. Про це в ефірі UA: Харків розповіла головний державний санітарний лікар Харківської області Любов Махота, передають "Коментарі. Харків".

Цей випадок лабораторно підтверджений в Харкові. Однак, за алгоритмом ВОЗ, його ще обов’язково необхідно підтвердити в національній референс-лабораторії в Києві. Підозру вже зареєстрували офіційно і направили в звітності до столиці.

Крім того, головний санітарний лікар повідомила, що наразі на самоізоляції перебувають понад 200 людей, які останнім часом повернулися з-за кордону. Всі вони підписали відповідну згоду. Ще 10 людей, які мали бути на самоізоляції, перебувають у розшуку. В документах вони вказали невірні дані, зокрема неіснуючі номери мобільних телефонів або адреси за якими не перебувають. 

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині закладам, яким дозволено працювати під час карантину, що оголосили в Україні з метою протидії розповсюдженню коронавірусної інфекції, роз'яснили нові норми і правила.  Так, на одного відвідувача має бути 10 квадратних метрів площі торгівельного (операційного), а дистанція між клієнтами має бути не менше 1,5 метра. При цьому мають бути встановлені  спеціальні позначки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися