Один відвідувач на 10 квадратних метрів - в Харкові підприємцям повідомили нові правила

За новими нормами один відвідувач на 10 квадратних метрів площі торгівельного залу

На Харківщині закладам, яким дозволено працювати під час карантину, що оголосили в Україні з метою протидії розповсюдженню коронавірусної інфекції, роз'яснили нові норми і правила.  Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області, передають  "Коментарі. Харків".

Так, суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність у сфері роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності повідомили, що необхідно невідкладно вжити заходи з запровадження нового режиму роботи.

Відтепер на одного відвідувача має бути 10 квадратних метрів площі торгівельного (операційного) залу за умови дотримання дистанції між людьми не менш як 1,5 метра. При цьому мають бути встановлені  спеціальні позначки.

В Держпродспоживслужбі повідомляють, що ці норми встановлені відповідно до вимог Протоколу засідання Кабінету міністрів України від 23 березня 2020 року N 10.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині поліція склала понад 150 протоколів щодо порушення правил карантину. Серед злісних порушників – торгові заклади, які продовжували працювати, не зважаючи на тимчасові обмеження, та перевізники, які не дотримувалися норм з перевезення пасажирів в громадському транспорті.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися