У Харкові викрили підпільний горілчаний цех. У його кришуванні підозрюють правоохоронців (Фото)

У Харкові на пляшки з контрафактним алкоголем могли клеїти справжні акцизні марки

У вівторок, 28 січня, у Харкові викрили цех, де кустарним способом виготовляли горілчану продукцію. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі прокуратури Харківської області. 

Підпільників виявили під час обшуків на одному з приватних акціонерних товариств Харкова. Вони розташувалися у складських приміщеннях.

picture

Там правоохоронці знайшли та вилучили понад 4,5 тисячі пляшок алкоголю з акцизними марками, полімерні пляшки з рідиною схожою на спирт, знаряддя та засоби, які використовували для виготовлення алкогольного товару. 

Зараз у прокуратурі готують клопотання до суду з вимогою накласти арешт на все, що вилучили під час обшуків. Алкоголь направлять на експертизу.

picture

За версією слідства, службові особи одного з приватних акціонерних товариств, що виготовляє алкогольні напої, і двох товариств з обмеженою відповідальністю організували незаконну діяльність з повторного введення в обіг марок акцизного податку. Так, за документами ці акцизи знищували, але по факту їх використовували для контрафактного алкоголю.

У прокуратурі підозрюють, що кришували незаконний бізнес службові особи правоохоронних органів.

picture

Досудове розслідування триває. Винним загрожує до 6 років тюрми.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що під Харковом правоохоронці виявили митника-хабарника, який брав гроші за безперешкодне перевезення через кордон продуктів харчування, консервів і цукерок. Працював митник на пропускному пункті "Гоптівка".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися