Під Харковом дворічна дитина отруїлася нітратами

На Харківщині це вже другий випадок за рік

На Харківщині в Дергачівському районі у дворічної дитини діагностували гостре отруєння нітратами. У стані середнього ступеня тяжкості її госпіталізували у відділення реанімації та інтенсивної терапії Харківської дитячої клінічної лікарні №1. Про це повідомили в прес-службі Харківського обласного лабораторного центру.

Після лікування дитину виписали з лікарні в задовільному стані.

Фахівці Харківського обласного лабцентру провели розслідування випадку отруєння дитини нітратами і з'ясували, що батьки дитини використовували воду з власного індивідуального колодязя, щоб приготувати їжу. Пробу води із колодязя досліджували в лабораторії Дергачівської міжрайонної філії. Концентрація нітратів у воді становила майже 90 мг/дм3 при нормі не більше 50 мг/дм3.

Батьків дитини поінформували про результати перевірки та попередили про небезпеку вживання такої води маленькими дітьми.

У лабцентре підкреслили, що не можна використовувати воду з колодязів (шахтних та трубчастих) і підземних природних джерел для приготування молочних сумішей, їжі і пиття дітей до 3-х років.

Іншим категоріям населення воду з колодязів рекомендується використовувати для пиття тільки при наявності лабораторного підтвердження якості та безпеки води.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що Київський районний суд Харкова виніс вирок чоловікові, який з необережності вбив свою матір.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися