На Харківщині вводять режим тиші

Штраф за шум у лісі становить від 510 гривень

У Харківській області з 1 квітня по 15 червня вводиться режим тиші. Про це повідомили в Державній екологічній інспекції в Харківській області.

Відзначається, що в період масового розмноження диких тварин забороняється проведення робіт, що супроводжуються гучними звуками (стрільба, вибухи, феєрверки, санітарні рубки лісу, плавання на моторних човнах, ралі).

Відомо, що штраф за шум у лісі становить 510-850 грн. для громадян, 850-1190 грн. - для посадових осіб. Сезон тиші вводиться в Україні з 2016 року за статтею 39 закону україни "Про тваринний світ".

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що у Харківській області рятувальники за добу 104 рази виїжджали на гасіння пожеж, пов'язаних з випалюванням сухостоїв. У результаті постраждав один чоловік: в селі Ржавець жінка 1964 року народження отримала опіки рук, намагаючись самостійно загасити полум'я.

Читайте також: на Харківщині в Дергачівському районі у дворічної дитини діагностували гостре отруєння нітратами. Після лікування дитиниу виписали з лікарні в задовільному стані.




Джерело: https://khark.dei.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися