У Харкові повідомили про підозру фейковим правоохоронцям

Злочинці видавали себе за працівників СБУ.

Злочинне угруповання затримали після пограбування людини у складських приміщеннях. Зловмисники 16 вересня проникли до складських приміщень у Харкові та, видаючи себе за працівників СБУ, пограбували чоловіка, який знаходився там. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Харківської обласної прокуратури.

Погрожуючи вогнепальною зброєю, фейкові правоохоронці побили чоловіка та забрали гроші, ювелірні прикраси та документи. Шість зловмисників було затримано в порядку ст. 208 КПК України. У результаті обшуку зловмисників та місць їхнього проживання було вилучено:

  • переносний зенітно-ракетний комплекс з протитанковою керованою ракетою,

  • 4 ручні протитанкові гранатомети РПГ-7 з пострілами та стартовими двигунами до них, 

  • 31 одиницю зброї,

  • 79 магазинів з набоями до неї,

  • 91 вибуховий боєприпас,

  • понад 11 700 набоїв різного калібру.

picture

Правоохоронці також вилучили тактичне спорядження та захисну амуніцію з символікою правоохоронного органу.

picture

Членам злочинного угруповання повідомлено про підозру. Чотирьом з них — за фактом розбою, поєднаного з проникненням у приміщення та вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 187 КК України). Двоє інших підозрюються у незаконному придбанні, зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Київський районний суд м. Харкова за клопотанням прокурора обласної прокуратури взяв під варту затриманих осіб. Одного із зловмисників утримують під домашнім арештом у зв‘язку з тим, що йому 17 років. Встановлюються інші особи, причетні до вчинення злочину.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові судитимуть трьох рецидивістів за крадіжки зі складів та авто.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися