Прикидалася молодою та отримувала гроші від іноземців: харків’янку судитимуть за шахрайство

Жінка привласнювала грошові кошти від іноземців обманним шляхом.

45-річна шахрайка прикидалася молодою дівчиною та знайомилася з іноземцями онлайн. Різними приводами вона виманювала у чоловіків гроші. За скоєне їй загрожує до 3 років ув’язнення.

Правопорушення викрила кіберполіція Харківщини спільно зі слідчими Харківського районного управління поліції № 2 та у співпраці з Центром скарг про злочини в Інтернеті (Internet Crime Complaint Center) Федерального бюро розслідувань США та Глобальним центром взаємодії у кіберпросторі (Global Cyber Cooperative Center).

Правоохоронці встановили, що 45-річна жінка розміщувала оголошення на сайтах знайомств та спілкувалася з чоловіками-іноземцями від імені 22-річної дівчини. Під час переписки "дівчина" надсилала привабливі фото та розказувала, що готова до серйозних стосунків та хоче заміж. Різними приводами шахрайка виманювала у чоловіків гроші, які ті переводили їй на її рахунок.

Під час обшуку за місцем проживання жінки поліцейські вилучили мобільні телефони та банківські картки. Наразі поліція встановлює остаточну кількість потерпілих та суму завданих збитків. Одним із потерпілих є громадянин США, який перерахував шахрайці майже 16 тисяч доларів США.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення зловмисниці про підозру. Їй загрожує до 3 років ув’язнення.

Процесуальне керівництво здійснює Салтівська окружна прокуратура Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

49-річний чоловік на фоні ревнощів напав на дружину та її коханця. Поліція затримала вбивцю. Його чекає довічне ув’язнення.

21 вересня місцеві жителі села Слобожанське повідомили до відділу поліції № 1 Ізюмського РУП про те, що біля житлового будинку перебуває чоловік з ножем. Прибувши на місце поліцейські дізналися, що 49-річний чоловік в стані алкогольного сп’яніння прийшов до нового місця мешкання своєї дружини. В ході сварки чоловік порізав ножем жінку та її нового співмешканця.

В результаті отриманих травм 44-річна потерпіла померла на місці, а 41-річного постраждалого доставили до лікарні для надання допомоги. За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за п. 1 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді довічного ув’язнення.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися