Жителів Харківщини затримали при перетині кордону: що відомо

Сім військовозобов’язаних чоловіків та одна жінка намагалися незаконно перетнути кордон

У рамках оперативно-профілактичних заходів "Рубіж - 2022", військовослужбовці Мукачівського прикордонного загону виявили спроби незаконного перетину кордону. У результаті протиправних дій прикордонники затримали сімох військовозобов’язаних чоловіків та одну жінку. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення Західного регіонального управління Держприкордонслужби України. 

У прикордонній службі повідомили, що всі затримані виявилися мешканцями Харківської області. Однак затримали їх на різних ділянках кордону.

“В усіх випадках правопорушників вдалось затримати завдяки випереджувальній інформації, що надходила від офіцерів оперативно-розшукових відділів”, - повідомили у прикордонній службі.

Одного порушника затримали під час спроби подолання загороджувального паркану на українсько-угорському кордоні. Решту військовослужбовці затримали на ділянці поблизу українсько-румунського кордону.

Три порушники намагалися перебратися на інший бік річки Тячев. Один мав при собі рятувальний жилет та готувався до запливу. Двоє інших шукали мілководдя. 

А троє чоловіків та одна жінка вирішили діставатися до сусідньої Румунії високогір’ям. Прикордонники з'ясували, що затримана жінка представляється волонтером. А ось які самее функції вона виконує - не розповіла. 

На всіх правопорушників прикордонники склали протоколи про вчинені ними адмінправопорушення. А оцінку діям спритників надаватиме суд.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що росіянин перетнув кордон в Харківській області та виявив бажання воювати за Україну.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися