Харків’янина засудили на 5 років за прихильність до “руського миру”

Харків’янин поширював матеріали про вхід України до складу РФ

Суд визнав винним 39-річного чоловіка за фактом публічних закликів до зміни меж території та державного кордону України. Це ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України. Обвинувачення було оголошено прокурорами Харківської обласної прокуратури. У суді прокурори довели, що 39-річний чоловік на власній сторінці соціальній мережі, забороненій в Україні, поширював кремлівські наративи.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Харківської обласної прокуратури.

“Серед матеріалів була пропаганда відомих російських ведучих та іноформація про те, що "Україна — це частина РФ та Харків є російським містом”, - зазначили у прокуратурі.

Харків’янин у суді свою вину не визнав. 

Відповідно до вироку Київського районного суду м. Харкова від 21 вересня прихильника “руського миру” визнали винним. Суд призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі. Наразі діє строк на апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що депутатці Дворічанської ОТГ Куп’янського району заочно повідомили про підозру у співпраці з представниками Російської Федерації. Досудове розслідування встановило, що депутатка добровільно зайняла посаду, пов’язану з виконанням адміністративно-господарських функцій, у незаконному органі влади на тимчасово окупованій території. 

Відповідно до ч. 5 ст. 111-1 КК України вказані дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років. Також у разі доведення провини буде заборонено обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися