Директор держпідприємства на Харківщині пропонував хабар прокурору, щоб «зам’яти» справу

Посадовець пропонував прокурору 2000 доларів та 1000 євро.

У справі щодо незаконної порубки лісу директор одного з державних підприємств на Харківщині проходив фігурантом. За хабар прокурору, що вів справу, посадовець планував закрити її та не доводити її до суду. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Службовця викрили прямо під час спроби передачі хабаря оперативники управління стратегічних розслідувань у Харківській області спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції. Зловмисник сподівався підкупити начальника одного з відділів Харківської обласної прокуратури. Останній був процесуальним керівником у справі щодо незаконної вирубки лісу, по якій директор державного підприємства проходив у якості фігуранта.

27 вересня поліцейські затримали посадовця, гроші вилучили з місця події, а директора держпідприємства затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Керівникові державного підприємства повідомили підозру за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

uK9CTBWhWAIaqJOmAXd3UX-SE.jpg

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

45-річна шахрайка прикидалася молодою дівчиною та знайомилася з іноземцями онлайн. Різними приводами вона виманювала у чоловіків гроші. За скоєне їй загрожує до 3 років ув’язнення. Правопорушення викрила кіберполіція Харківщини спільно зі слідчими Харківського районного управління поліції № 2 та у співпраці з Центром скарг про злочини в Інтернеті (Internet Crime Complaint Center) Федерального бюро розслідувань США та Глобальним центром взаємодії у кіберпросторі (Global Cyber Cooperative Center).

Правоохоронці встановили, що 45-річна жінка розміщувала оголошення на сайтах знайомств та спілкувалася з чоловіками-іноземцями від імені 22-річної дівчини. Під час переписки "дівчина" надсилала привабливі фото та розказувала, що готова до серйозних стосунків та хоче заміж. Різними приводами шахрайка виманювала у чоловіків гроші, які ті переводили їй на її рахунок.

Під час обшуку за місцем проживання жінки поліцейські вилучили мобільні телефони та банківські картки. Наразі поліція встановлює остаточну кількість потерпілих та суму завданих збитків. Одним із потерпілих є громадянин США, який перерахував шахрайці майже 16 тисяч доларів США.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися