Співпрацювала з окупантами: на Харківщині затримали працівницю податкової служби

Працівниця податкової служби під час окупації м. Куп’янськ перейшла на бік країни-агресора

У Чугуєві 30 вересня правоохоронці в порядку ст. 615 КПК України затримали працівницю податкової служби з м. Куп’янськ. Також їй було повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

У результаті проведення досудового розслідування стало виявилося, що співробітниця податкової служби погодилась добровільно співпрацювати з представниками Росії. “У березні вона почала працювати на території м. Куп’янськ” в органі окупаційної влади – “Налоговая служба Харьковской области”, який було створено незаконно", - повідомили у прокуратурі.

Співробітниця забезпечувала видачу патентів, приймала податкову звітність, надавала дозволи на ведення підприємницької діяльності із одночасним стягненням встановленої плати. Її дії призвели до грошових надходжень у фінансові фонди окупаційної влади.

Після звільнення Куп’янська українськими військовими зрадниця втекла до Чугуєва. Там правоохоронці затримали її 30 вересня. Того ж дня жінці повідомили про підозру та взяли під варту.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що 42-річний харків’янин незаконно придбав два бойові гранатомети та вирішив перепродати їх своєму знайомому. Наразі йому повідомлено про підозру в скоєнні злочину.з З даними слідства, на початку серпня 2022 року харків‘янин незаконно придбав два бойові гранатомети. Згодом він вирішив продати бойові припаси своєму знайомому, на що останній погодився. За гранатомети ділок поставив фіксовану ціну — 6500 доларів США.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися