У Харкові чоловік пограбував дитину: йому загрожує від 7 до 10 років ув'язнення

Підозрюваний забрав у дівчинки мобільний телефон позбавлення волі

Слобідська окружна прокуратура м. Харкова направила до Ленінського районного суду м. Полтави обвинувальний акт щодо 26-річного чоловіка. Підозрюваному інкримінують  вчинення грабежу в умовах воєнного стану. Відповідно до ч. 4 ст. 186 КК України у разі доведення провини чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудове розслідування встановило, що наприкінці серпня цього року дідусь разом зі своєю 8-річною внучкою приїхали до одного з харківських супермаркетів за продуктами.

“Поки дівчинка стояла біля машини, до неї підбіг обвинувачений, вихопив з її рук мобільний телефон та побіг. Дитина злякалась та побігла за грабіжником, проте наздогнати його не змогла”, - повідомили в прокуратурі. 

Правоохоронці оперативно розшукали грабіжника та повідомили йому про підозру. А Ленінський районний суд м. Полтави обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Таке рішення суду продиктоване тим, що на початку серпня цього року чоловіка  звільнили з-під варти за вироком суду. Його визнали винним у вчиненні замаху на крадіжку в період воєнного стану та призначили умовний термін покарання.

У прокуратурі нагадали, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути покараною, доки її вину не доведуть у законному порядку і суд не складе обвинувальний вирок. Відповідна норма прописана у ст. 62 Конституції України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині взяли під варту ексголову РДА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися