Депутата з Куп'янська підозрюють у колабораціонізмі

Підозрюваний забезпечував пасажирські перевезення на окупованих територіях

Після деокупації Харківської області продовжується робота з виявлення колаборантів та зрадників. Депутату Куп'янської районної ради повідомили заочно про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Досудове розслідування встановило, що депутат з Куп‘янська від однієї з політичних партій під час окупації населеного пункта налагодив схему співпраці з представниками держави-загарбника. Депутат є підприємцем у сфері надання пасажирських перевезень. 

“Маючи 69 автобусів, він, з дозволу “нової влади” — так званої “Военно-гражданской администрации”, провадив свою діяльність на окупованій території", - повідомили у прокуратурі. 

Відомо, що депутат організував систематичні транспортні перевезення між окупованими територіями. Також російські куратори надали йому згоду і на новий маршрут: з Куп'янського району до м. Краснодар РФ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що 64-річний житель с. Борисівка Харківського району під час окупації населеного пункту співпрацював з військовими країни-агресора. Чоловіку повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України) за процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області. Так, у червні колаборант прийняв пропозицію окупантів та обійняв посаду так званого "старости" с. Борисівка.

Представив "очільника" села російський військовий під час проведення урочистого "заходу", де колаборант оголосив про початок виконання своїх повноважень. Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися