Був «старостою» села Борисівка при окупантах – чоловік піде під суд за зраду

Повідомлено про підозру так званому «старості» села на Харківщині.

64-річний мешканець с. Борисівка Харківського району під час окупації населеного пункту співпрацював з військовими країни-агресора. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прес-служби Харківської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області чоловіку повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Так, у червні колаборант прийняв пропозицію окупантів та обійняв посаду так званого "старости" с. Борисівка.

Представив "очільника" села російський військовий під час проведення урочистого "заходу", де колаборант оголосив про початок виконання своїх повноважень.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На Харківщині депутат-колаборант налагодив незаконні пасажирські перевезення з окупованих територій до Росії. Зрадник втік до Росії, не "дочекавшись" деокупації Куп’янська.

На деокупованій частині Харківщини співробітники СБУ викрили на співпраці з рашистами депутата Куп'янської райради від однієї з місцевих політичних сил. З кінця березня до початку осені він проводив свою господарську діяльність у взаємодії з окупаційною владою – так званою "Военно-гражданской администрацией" м. Куп'янська.

Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію речника Управління Служби безпеки України на Харківщині Владислава Абдули.

Повідомляється, що депутат є приватним підприємцем і володіє досить таки великим автобусним парком – майже 70 машин. За даними слідства, він домовився з окупантами не лише про безперешкодне продовження своєї підприємницької діяльності з перевезення пасажирів між сусідніми окупованими населеними пунктами, а й про відкриття нового маршруту – до російського міста Краснодар. "Не дочекавшись" деокупації м. Куп'янська, колаборант ще на початку контрнаступу Збройних Сил України втік на територію країни-агресора. Чоловіка оголошено у розшук.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися