Хабар за встановлення непридатності до військової служби: у Харкові судитимуть лікарку

Лікарка за встановлення непридатності призовника до військової служби отримала 2,5 тис. доларів

Прокурори направили до суду обвинувальний акт стосовно лікарки "Міської клінічної лікарні № 14 ім. проф. Л. Л. Гіршмана" Харківської міськради. Жінці інкримінують одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил. 

За даними слідства, у липні 2022 року лікарка військово-лікарської комісії одержала хабар за вплив на голову призовної комісії з проведення військово-лікарської експертизи під час проходження призовником медогляду і визначення ступеня непридатності останнього до військової служби. 

“За 2,5 тис. доларів США мешканець Харкова отримав би тимчасове посвідчення військовозобов’язаного з відміткою про непридатність до проходження військової служби”, - йдеться у повідомленні спеціалізованої прокуратури.

Комісія проводилася на базі Слобідського об’єднаного районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що депутату Куп'янської районної ради заочно повідомили про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Досудове розслідування встановило, що депутат з Куп‘янська від однієї з політичних партій під час окупації міста налагодив схему співпраці з представниками держави-загарбника. Депутат є підприємцем у сфері надання пасажирських перевезень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися