В Харкові шахраї привласнювали квартири померлих господарів

Суму завданих збитків оцінили в 3 мільйони гривень

В Харкові двох чоловіків підозрюють у шахрайствах з квартирами померлих людей. Про це "Коментарі. Харків" дізналися в прес-службі прокуратури Харківської області. 

За даними слідства, протягом 2018-2019 років зловмисники відшукували на території різних районів Харкова квартири, власники яких фактично в них не проживали або померли, а спадкоємці відсутні або ще не вступили в спадщину. 

Нерухомість відчужували обманним шляхом. Для цього використовували підставних осіб та підробляли документи.

Повідомляється, що один із зловмисників, 41-річний харків’янин, таким чином заволодів 5 квартирами. Однією з осель - за попередньою змовою з 25-річним співучасником. Суму збитків, які завдали спадкоємцям померлих та територіальній громаді, оцінили в 3 мільйони гривень.

Чоловікам повідомили про підозру за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

Наразі підозрювані перебувають під вартою.  Якщо їх вину доведуть у суді, зловмисники можуть сісти на 12 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у Харківській області провели обшуки у братів, які працювали на телефонних шахраїв. Правоохоронці кажуть, що вони створювали сервіси для підміни телефонних номерів.  За допомогою сервісу дзвінки від них відображалися на телефонах громадян як реальні номери телефонів банківських і кредитних установ.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися