На Харківщині знайшли неповнолітню втікачку

У суботу ввечері дівчина втекла з лікарні міста Мерефа

Поліція знайшла неповнолітню мешканку Харківської області. 13-річна дівчина знаходилась в Харкові у знайомого. Жодних подій кримінального характеру з нею не трапилося. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліцію Харківської області.

У поліції повідомили, що до відділу № 3 ХРУП № 1 надійшло повідомлення про зникнення неповнолітньої дитини. Перевірка встановила, що ввечері 15 жовтня неповнолітня втекла з лікарні міста Мерефа. Раніше дівчина жила в смт Пісочин з опікунами, вона не навчалася.

Поліцейські ювенальної превенції розшукали втікачку в Харкові та повернули до медичного закладу.

Наразі вирішується питання щодо подальшого влаштування дитини.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що працівники ювенальної превенції ХРУП № 1 спільно із працівниками служби у справах дітей провели профілактичні рейди. Правоохоронці нагадали працівникам магазинів про заборону продажу алкогольних та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 річного віку. Правоохороні залишили у закладах торгівлі попереджувальні наліпки “Я не продаю алкоголь неповнолітнім”, у яких зазначені номери працівників поліції, на які слід звертатись в разі виявлення порушень чинного законодавства України. 

За порушення українського законодавства у частині продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім передбачений штраф. Відповідно  до ч. 2 ст. 156 КУпАП за правопорушення передбачено відповідальність у вигляді штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 грн до 1700 грн).

До суб’єктів господарювання застосовуються наступні санкції – штрафу у розмірі 6800 грн або анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.




РОБЕРТ

16 жовтня 2022, 16:45

ни о чем-головная боль родителей правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися