На Харківщині поліція нагадала про заборону продажу алкоголю неповнолітнім

У Харківській області правоохоронці провели профілактичні рейди по торговельним закладам

У вівторок, 11 жовтня, працівники ювенальної превенції ХРУП № 1 спільно із працівниками служби у справах дітей провели профілактичні рейди. Правоохоронці нагадали працівникам магазинів про заборону продажу алкогольних та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 річного віку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

“Поліціянти залишили у закладах торгівлі попереджувальні наліпки “Я не продаю алкоголь неповнолітнім”, у яких зазначені номери працівників поліції, на які слід звертатись в разі виявлення порушень чинного законодавства України”, - розповіли в поліції.

Варто нагадати, що за порушення українського законодавства у частині продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім передбачений штраф. Відповідно  до ч. 2 ст. 156 КУпАП за правопорушення передбачено відповідальність у вигляді штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 грн до 1700 грн).

А з 1 січня 2021 року набрав чинності Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України”. Тож до суб’єктів господарювання застосовуються наступні санкції – штрафу у розмірі 6800 грн або анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області через військову агресію Росії встановлено декілька заборон. Приміром, запроваджено заборону на відвідування лісів, а також будь-які види полювання. Також запроваджена комендантська година.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися