Співпрацював з окупантами: жителя Балаклії підозрюють у колабораційній діяльності

Житель Балаклії активно співпрацював з окупаційною владою

Слідчі повідомили жителю міста Балаклія Харківської області про підозру в колабораційній діяльності. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

Під час тимчасової окупації Балаклії чоловік підтримував дії російських військових. Окупанти призначили його на посаду спеціаліста по екології та природним ресурсам тимчасової цивільної адміністрації міста.

Колаборант виконував підключенням гучномовців на території тимчасово окупованого міста, через них транслювалося пропагандистське російське радіо.

Також зловмисник був відповідальним за налагодження спеціального зв’язку між органами влади окупантів. 

Слідчі відділу поліції № 1 Ізюмського РУП за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. У четвер, 13 жовтня, зловмиснику повідомили про підозру у скоєнні злочину.

Відповідно до статті на зловмисника, у разі доведення його провини, очікує покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років. Також його можуть  позбавити права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у селі Хотімля 49-річний місцевий житель публічно схвалював дії президента Російської Федерації. Також він заперечував здійснення збройної агресії Росії проти України.

Підозрюваний також закликав жителів села до співпраці з державою-агресором, збройними формуваннями та окупаційною адміністрацією Росії. За даним фактом поліція відкрила  кримінальне провадження за  ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Відповідно до статті зловмиснику інкримінують колабораційну діяльність.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися