Допомагала окупантам та підтримував дії Росії: на Харківщині судитимуть колаборантів

Прокурори на Харківщині продовжують працювати, щоб кожен, хто допомагав окупантам, якомога скоріше поніс справедливе і невідворотне покарання

На Харківщині прокурори продовжують виявляти громадян, які підтримували тимчасову окупацію та допомагали російським окупантам. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

У деокупованому селі Липці викрили колаборантку. Слідство встановило, що під час тимчасової окупації місцева мешканка запропонувала військовослужбовцям РФ свою допомогу. 31-річна жінка, в обмін на прихильність російських військових, передавала загарбникам харчові продукти, алкогольні напої, готувала їм їжу і прала одяг. 

Прокурори Харківської окружної прокуратури затвердили та направили  до суду стосовно колаборантки обвинувальний акт за ч. 4 ст. 111-1 КК України.

Крім того, завершили досудове розслідування стосовно 52-річного харків’янина за ч. 1 ст. 111-1 КК України. Правопорушник протягом березня-квітня 2022 року публікував на власній сторінці у соціальній мережі дописи антиукраїнського змісту. Він закликав підтримувати збройну агресію РФ проти України та рішення президента держави-загарбника. 

Прихильник Росії також оприлюднював інформацію, якою прославляв російських військових та поширював відео з виступами російських пропагандистів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про ще одного колаборанта, виявленого у Харківській області. 30-річний Дмитро Лисенко вже давно був налаштований негативно проти України та її правоохоронців, оскільки чоловік неодноразово судимий, хоч був звільнений з випробовувальним строком.

Найгірший з його вчинків – він розповів окупантам, де саме живуть військовослужбовці ЗСУ та члени ТРО, а також про місцезнаходження проукраїнськи налаштованих мешканців села.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися