В Харківській області колаборант здавав окупантам своїх односельчан

Зрадника затримали правоохоронці.

30-річний Дмитро Лисенко вже давно був налаштований негативно проти України та її правоохоронців, оскільки чоловік неодноразово судимий, хоч був звільнений з випробовувальним строком. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Слідчого управління ГУ НП Харківської області Сергія Болвінова.

Рідне село зрадника Гороховатку окупували вже 26 лютого – спочатку частково, а з 1 квітня – повністю.

Починаючи з 26 лютого цей чоловік активно співпрацював з окупантами – надавав свою техніку, виконував різні доручення та розповів про кожний будинок в селі, про який знав – де і що можна пограбувати.

Найгірший з його вчинків – він розповів окупантам, де саме живуть військовослужбовці ЗСУ та члени ТРО, а також про місцезнаходження проукраїнськи налаштованих мешканців села.

Чоловік вже отримав підозру по ст.111-2, ч.1.

Покарання передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Поліцейські під час окупації Вовчанська перейшли на бік окупанта, та стали виконувати накази злочинної влади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Державного бюро розслідувань.

Так, встановлено, що тоді, коли російські війська захопили частину Харківщини, в тому числі і Вовчанськ, не всі правоохоронці відмовилися працювати на злочинців. Десять поліцейських пішли на службу, співпрацюючи з окупантами.

Колаборанти почали працювати в новостворених незаконних правоохоронних органів рашистів, здійснювали чергування на блок-постах, проводили обшуки у своїх колишніх колег та їхніх родичів. Зафіксовані факти "віджиму" речей у місцевих мешканців, тощо.

Псевдоправоохоронці безкарно вели свою діяльність до того моменту, поки ЗСУ не провели успішний контрнаступ та звільнили майже всю Харківщину від загарбників. Поплічники росіян втекли разом з ворожими військами, полишивши речі та документи, які були надані їм для виконання злочинних завдань.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися