У Харкові чоловіка судитимуть за шахрайство: подробиці

Чоловік просив у перехожих гроші на продукти для вигаданої родини

У Харкові слідчі завершили досудове розслідування щодо чоловіка, який систематично вчиняв шахрайські дії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У поліції повідомили, що правопорушник підходив до громадян біля торговельних центрів та просив допомогти грошима на молоко для дитини. Розповідав, що вдома чекає дружина з дитиною, а на харчі зовсім немає грошей. Використовуючи таку схему, він заволодів чужим майном - двома велосипедами та мобільним телефоном. Виявилося, що зловмисник не має ані дружини, ані дітей. 

У поліції повідомили, що 7 липня зловмисник отримав від жителя Харкова кошти, купив молоко та попросив зателефонувати, а тільки но постраждалий відвернувся, правопорушник зник з його телефоном. За схожою схемою зловмисник заволодів велосипедом іншого постраждалого - попросив транспортний засіб, щоб швидше привезти молоко дитині.

Слідчі висунули підозрюваному обвинувальний акт у кримінальному провадженні, а матеріали скерували до суду.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що зловмисники в інтернеті привласнюють гроші під виглядом надання виплат українцям, які постраждали від війни. Вони збирають дані з карток людей, після чого спустошують рахунки.

Аферисти поширюють фейкову інформацію про соціальні виплати, створюючи сторінки-клони державних організацій, керівництва держави, представників ООН, Червоного Хреста, благодійних фондів, банків тощо. Для реалізації злочину здебільшого використовують фішинг.

Громадянам пропонують ввести персональні дані та номер банківської картки нібито для зарахування грошей. Однак відомості, введені на таких ресурсах, автоматично стають відомі зловмисникам. Маючи дані банківських карток громадян, вони привласнюють гроші з рахунків.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися