У Куп’янському районі директорка ліцею впроваджувала стандарти освіти РФ

Після деокупації Харківської області директорку ліцею викрили

Під час окупації директорка ліцею у Куп’янському районі погодилась співпрацювати з представниками РФ. Їй повідомили про підозру за фактом здійснення діяльності, спрямованої на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласноі прокуратури.

За результатами досудового розслідування стало відомо, що наприкінці липня директорка ліцею у Куп’янському районі погодилася співпрацювати з представниками Росії. А на початку серпня “голова” окупаційної влади Великого Бурлука на зборах за участю вчителів та представників відділу освіти наказав проводити навчальний процес за стандартами РФ.

Своєю чергою директорка ліцею повідомила вчителям про новий формат викладання. Навчати учнів мали виключно російської мовою за підручниками країни-агресора. Після деокупації директорку викрили.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області прокуратура повідомила про підозру жінці за фактом здійснення дій, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладі освіти - ч. 3 ст. 111-1 КК України.

Слідство встановило, що до початку повномасштабної військовоїагресії Росії жінка працювала вчителькою у Липчанівському ліцеї в Ізюмському районі. У період окупації регіону вчителька співпрацювала з представниками РФ. У травні вона пристала на пропозицію обійняти посаду “в.о. директора” Бабенківської загальноосвітньої школи при окупаційній владі. Колаборантка погодилася впроваджувати стандарти освіти країни-окупанта за російськими підручниками.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися