Впроваджувала стандарти освіти РФ: освітянці на Харківщині повідомили про підозру

Освітянка впроваджувала російські стандарти освіти та направила своїх колег до Курська на "підвищення кваліфікації"

У Харківській області прокуратура повідомила про підозру жінці за фактом здійснення дій, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладі освіти - ч. 3 ст. 111-1 КК України. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення Харківської обласної прокуратури. 

Слідство встановило, що до початку повномасштабного вторгнення Росії жінка працювала вчителем у Липчанівському ліцеї в Ізюмському районі. У період окупації регіону вчителька почала співпрацювати з представниками РФ.

У травні вона пристала на пропозицію обійняти посаду “в.о. директора” Бабенківської загальноосвітньої школи при окупаційній владі. Колаборантка погодилася впроваджувати стандарти освіти країни-окупанта за російськими підручниками. 

“Двох своїх колег освітянка направила на курси підвищення кваліфікації на базі одного з інститутів м. Курськ РФ для отримання відповідних знань викладання російської освіти”, - повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

У п'ятницю, 30 вересня, колаборантці повідомили про підозру. 

Співробітники відділу спеціальної поліції ГУНП в Харківській області проводять досудове розслідування та оперативний супровід.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині затримали двох колаборантів та зрадницю. Було затримано двох чоловіків, які вступили до лав "народної міліції" в Куп’янську, та першу заступницю Вовчанського міського голови, яка співпрацювала з представниками РФ. Слідство встановило, що двоє місцевих мешканців, 36-річний та 31-річний чоловіки, добровільно подали заяви до відділу кадрів псевдоправоохоронного органу та на початку липня почали працювати "патрульними".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися