Обікрала відділення “Укрпошти” та очолила “пошту” окупантів: на Харківщині затримали колаборантку

Зловмисниці обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

У деокупованих регіонах Харківської області Служба безпеки України встановила місцеперебування та затримала ще одну пособницю російських військових. Під час тимчасової окупації частини Харківщини жінка добровільно погодилась співпрацювати з окупаційною адміністрацією. Там колаборантка очолила створену представниками РФ місцеву "почту". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Служби безпеки України. 

Згодом, після того, як обійняла нову “посаду” зловмисниця обікрала одне з відділень “Укрпошти” та віддала окупантам  майже 2 млн грн. Також вона виконувала завдання загарбників щодо створення поштової мережі, підконтрольної Росії, у містах Балаклія та Ізюм.

Пособницею загарбників стала колишня співробітниця регіонального підрозділу акціонерного товариства поштового зв’язку. На початку повномасштабної військової агресії РФ вона "підтримала" загарбників отримала посаду в окупаційних органах влади. Щоб організувати поштові відділення в окупованих містах, вона  намагалась встановити зв’язок з  колишніми колегами, які залишили межі області. Від них зловмисниця хотіла отримати електронні ключі доступу до систем адміністрування та  абонентських баз даних.

Також колаборантка пропонувала іншим поштовим працівникам співпрацювати з окупантами та передавати  державне майно “Укрпошти” на баланс Росії.

Після деокупації області зловмисниця переховувалася від правосуддя. Однак її викрили для подальшого притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Затриманій повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Покарання за злочин передбачає до 10 років ув’язнення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у деокупованому селі Липці викрили колаборантку. Слідство встановило, що під час тимчасової окупації місцева мешканка запропонувала військовослужбовцям РФ свою допомогу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися