У Харкові дитину забрали у матері: подробиці

Матір дівчини можуть позбавити батьківських обов'язків

Мешканку Харкова правоохоронці притягнули до адміністративної відповідальності. Причиною стало скоєння домашнього насильства - жінка побила доньку під час сімейної сварки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У понеділок, 31 жовтня, до поліції надійшла інформація про те, що мати вчиняє домашнє насильство щодо її неповнолітньої доньки.     

Правоохоронці з'ясували, що між матір’ю та дитиною стався конфлікт, у результаті якого жінка побила доньку. Після цього неповнолітня пішла до своєї подруги та розповіла про конфлікт. Батьки подруги поінформували поліцію та викликали швидку допомогу. Медики доставили дитину до лікарні.

Комісія у складі інспектора ювенальної превенції та представників соціальних служб 1 листопада вилучили 15-річну дівчину з родини. Встановлено, що конфлікти в сім’ї трапляються не вперше. Наразі комісія вирішує питання щодо позбавлення матері батьківських обов’язків.

Стосовно 35-річної жінки складені адміністративні протоколи за статтями:

- 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей)

- 173-2 (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області правоохоронці відшукали неповнолітню, яка пішла з дому та не поверталася три дні. Відомо, що у суботу, 29 жовтня,  до поліції звернувся 42- річний мешканець селища Високий Харківського району. Чоловік повідомив правоохоронцям, що три дні тому його 15-річна донька пішла нібито до своєї матері та до суботи не повернулася додому.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися