У Харкові інститут переплатив за електроенергію 250 тис. грн: подробиці

Прокуратура вимагає від ТОВ повернути 250 тис. грн бюджетних коштів

Київська окружна прокуратура м. Харкова подавала позов до суду на товариство з обмеженою відповідальністю. У позовній заяві прокуратура вимагає стягнути з ТОВ понад 250 тис. грн. Ці бюджетні кошти були надміру сплачені на виконання недійсних додаткових угод до договорів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

У ході досудового розслідування прокуратура з вебпорталу Prozorro встановила, що замовником послуг виступив Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр’єва Національної академії аграрних наук України. Було проведено відкриті торги щодо закупівлі електричної енергії. 

Переможцем торгів визначили ТОВ, з ним замовник уклав два договори про електропостачання на суму майже 1,3 млн грн. Згодом сторони підписали додаткові угоди, відповідно до яких відбулося суттєве зменшення обсягу предмета закупівлі та збільшення ціну за одиницю товару. Тож, через дію додаткових угод замовник “переплатив” ТОВ-постачальнику електроенергії 250 тис. грн. 

Прокуратура наголошує, що вказані додаткові документи не відповідають тендерній документації та вимогам законодавства. Порушено ч. 4 ст. 36 Закону України “Про публічні закупівлі”. Прокуратура вимагає визнати додаткові угоди недійсними.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові відкрили кримінальне провадження за фактом колабораційної діяльності. Це ч. 4 ст. 111-1 КК України. За інформацією слідчих, у Новобаварському районі м. Харкова знаходиться підприємство, яке спеціалізується на виробництві промислового холодильного та вентиляційного обладнання. А серед засновників компанії є ТОВ, зареєстроване у Московській області Росії.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися