На одному з підприємств Харкова знайшли білоруський слід: що відомо

На Харківщини виявили кілька підприємств, власниками яких є громадяни РФ та юридична особа з Білорусі

У Харківській області суд арештував корпоративні права громадян РФ та юридичної особи з Республіки Білорусь на загальну суму близько 2,5 млн гривень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Слідство встановило, що засновником ТОВ у с. Циркуни є громадянин РФ з Ростовської області. Його 100% частка у статутному капіталі у грошовому еквіваленті дорівнює 1 млн гривень.

Ще один громадянин РФ виступає також єдиним засновником ТОВ у смт Пісочин. Його частка дорівнює 700 тис. гривень.

А в одному з підприємств Харкова, яке знаходиться по проспекту Науки, прокурори виявили білоруський слід. Єдиним засновником є ТОВ з м. Мінськ Республіки Білорусь. Статутна частка у капіталі дорівнює близько 720 тис. гривень. 

У прокуратурі наголошують, що громадяни Росії та ТОВ з Білорусі отримують в Україні прибуток від господарської діяльності та сплачують податки до держбюджетів цих країн. 

Також залишається значний ризик ухвалення рішень керівництвом щодо подальшого забезпечення на території України провадження господарської діяльності у взаємодії з РФ та РБ.

Наразі прокурори проводять досудове розслідування у трьох кримінальних провадженнях за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Наразі арештоване майно передають в АРМА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харкові відкрили кримінальне провадження за фактом колабораційної діяльності. Це ч. 4 ст. 111-1 КК України. За інформацією слідчих, у Новобаварському районі м. Харкова знаходиться підприємство, яке спеціалізується на виробництві промислового холодильного та вентиляційного обладнання. А серед засновників компанії є ТОВ, зареєстроване у Московській області Росії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися