Намагався нажитися на ремонті вишу в Харкові: під суд піде директор підприємства

Підрядник хотів вкрасти майже 650 тисяч гривень із бюджету.

Прокуратура Харкова повідомила про підозру директору однієї з підрядних організацій, який захотів "нажитися" на бюджетних коштах. Чоловік піде під суд.

Директор однієї з будівельних фірм вирішив обдурити замовника в особі керівництва харківського вишу та покласти собі до кишені майже 650 тисяч гривень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію обласної прокуратури.

Так, договір з ТОВ та одним із харківських вишів було укладено ще у квітні 2020 року. Згідно з договором, підрядна організація мала виконати ремонт покрівлі на будівлі університету.

Ще при складанні первинних документів, де було вказано кошторис за виконані роботи, директор підрядної організації вказав свідомо неправдиві цифри, самостійно завищивши вартість фактично використаних матеріалів.

Внаслідок незаконних дій посадової особи на рахунок будівельної фірми було перераховано зайві бюджетні кошти у сумі майже 650 тис. гривень.

Судова будівельно-технічна та судово-товарознавча експертизи підтвердили зазначені злочинні дії підозрюваного.

Досудове розслідування проводить СВ Харківського районного управління поліції №1 ГУНП у Харківській області під час оперативного супроводу співробітників Управління СБУ у Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Двоє підлітків на Північній Салтівці у Харкові отримали поранення внаслідок вибуху вибухонебезпечного предмета. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДСНС України.

11 листопада близько 11:30 у м. Харкові на вул. Бучми (Північна Салтівка) під час прогулянки відкритою місцевістю двоє підлітків 12 та 15 років отримали осколкові поранення ніг внаслідок вибуху вибухонебезпечного предмета.

Рятувальники, які прибули на місце події, допомагали медикам зупинити кровотечу і транспортували постраждалих у карету швидкої. За попередніми даними, спрацював касетний боєприпас.

Наразі на місці події працюють експертні служби та піротехніки ДСНС. Обставини події з'ясовують спеціалісти.

Рятувальники застерігають: Харківська область, у тому числі і сам Харків, де велися бойові дії, забруднена мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Незважаючи на те, що сапери щодня проводять колосальну роботу з розмінування, мінна небезпека залишається дуже високою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися