На Харківщині загинув неповнолітній водій: подробиці ДТП (ФОТО)

Поліція розслідує обставини дорожньо-транспортної пригоди на Харківщині

У Харківській області сталася аварія, у результаті якої загинув неповнолітній водій. Він не впорався з керуванням та виїхав у кювет. ДТП трапилася  12 листопада близько 15:30 у місті Зміїв на автошляху 31 км + 950 м по вулиці Траса. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У автомобілі Daewoo перебували також двоє 15-річних пасажирів. Одного з підлітків з травмами доставили до лікарні.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Відповідно до статті передбачене покарання у вигляді позбавлення волі терміном до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що правоохоронці на Харківщині перевірили водіїв авто та мототранспорту з метою виявлення фактів незаконного керування транспортом неповнолітніми.

Поліція перевіряла автомобілі та мотоцикли, а також документи на право керування та вік водіїв. Комплексні профілактичні заходи проводили наприкінці минулого місяця - 31 жовтня.   Правоохоронці наголосили, що саме батьки дозволяють дитині сідати за кермо автівки без посвідчення водія. Однак такі дії можуть призвести до трагедії. Правоохоронці провели профілактичні бесіди з водіями та пасажирами щодо наслідків такого керування та нагадали про обов'язкову соціальну відповідальність за оточуючих. Водіям, в автівках яких знаходились неповнолітні, правоохоронці нагадали про заходи забезпечення безпеки при перевезенні дітей.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися