На Харківщині правоохоронці перевірили транспорт: на що звертали увагу

Перевірки відбувалися з метою виявлення факту незаконного керування авто неповнолітніми

Правоохоронці на Харківщині перевірили водіїв авто та мототранспорту з метою виявлення фактів незаконного керування транспортом неповнолітніми. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

Поліція перевіряла автомобілі та мотоцикли, а також документи на право керування та вік водіїв. Комплексні профілактичні заходи проводили наприкінці минулого місяця - 31 жовтня.  

Правоохоронці наголосили, що саме батьки дозволяють дитині сідати за кермо автівки без посвідчення водія. Однак такі дії можуть призвести до трагедії. Правоохоронці провели профілактичні бесіди з водіями та пасажирами щодо наслідків такого керування та нагадали про обов'язкову соціальну відповідальність за оточуючих.

Водіям, в автівках яких знаходились неповнолітні, правоохоронці нагадали про заходи забезпечення безпеки при перевезенні дітей та обов’язкового використання дитячих автомобільних крісел.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області правоохоронці відшукали неповнолітню, яка пішла з дому та не поверталася три дні. У поліції розповіли, що відносно дівчини не було скоєно жодних протиправних дій.  Відомо, що у суботу, 29 жовтня,  до поліції звернувся 42- річний мешканець селища Високий Харківського району. Чоловік повідомив правоохоронцям, що три дні тому його 15-річна донька пішла нібито до своєї матері та до суботи не повернулася додому. Правоохоронці відразу відреагували на повідомлення та розпочали пошуки неповнолітньої. Того ж дня дівчину розшукали та повернули батькам.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися