На Харківщині поліція «кришувала» чорних лісорубів

В прокуратурі кажуть, що орієнтовна сума збитків, завдана незаконною вирубкою, оцінюється у 300 мільйонів

Харківські правоохоронці повідомили про підозру 15 особам, які за версією слідства, причетні до незаконної вирубки лісу. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі прокуратури Харківської області.

Повідомляється, що четверо підозрюваних  - правоохоронці. Всі вони співробітники Валківського відділу поліції: оперуповноважений сектору кримінальної поліції, начальник одного з секторів реагування патрульної поліції та два поліцейських сектору реагування патрульної поліції.

За версією слідства поліцейські "кришували" чорних лісорубів. Зокрема, супроводжували автотранспорт, який перевозив незаконно зрубану деревину, надавали службову інформацію про заплановані заходи щодо виявлення незаконної вирубки лісу тощо.

picture

Ще 11 підозрюваних – цивільні особи. Серед них мешканці Харківської, Сумської, Дніпропетровської та Чернігівської областей.

Наразі встановлено, що протягом 2018-2020 років мешканець Зміївського району Харківської області разом з двома  мешканцями Сумської  та Чернігівської областей створили групу осіб чисельністю понад 30 чоловік для здійснення незаконної порубки дерев.  Орієнтовні збитки оцінюють у 300 мільйонів гривень. 

picture

Силовики провели близько 50 обшуків вдома та службових приміщеннях за місцем роботи фігурантів справи в ході яких вилучили низку речових доказів.

picture

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та перевіряється причетність інших працівників правоохоронних органів до вчинення цього злочину. Досудове розслідування триває.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині чорний лісоруб намагався підкупити слідчого поліції.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися