Харків'янам дзвонили «прокурори» і вимагали гроші

На Харківщині активізувалися телефонні шахраї: гроші вимагають, представляючись прокурорами

Днями у харків’ян від імені керівництва прокуратури Харківщини вимагали гроші. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у перс-службі прокуратури Харківської області.

Громадянам надходили дзвінки та смс-повідомлення. У них невідомі повідомляли про необхідність перерахувати кошти та давали номер рахунку.

У прокуратурі повідомили, що ті, хто телефонував та писав, звичайні шахраї. Вони не мають жодного відношення до правоохоронних органів. Крім того, зазначили, що ця шахрайська схема не нова. Її використовують не тільки на Харківщині. Подібні випадки зафіксували і в інших регіонах України.

У прокуратурі кажуть, що такі дії дискредитують органи правопорядку та є провокацією. Також просять повідомляти, якщо хтось від імені прокурорів вимагатиме гроші та в жодному разі не перераховувати кошти. Зателефонувати можна на "гарячу лінію" прокуратури області: 732-02-44, або на номер 102.

Наразі правоохоронці встановлюють осіб, які стоять за цією схемою.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у Харкові зловмисник пограбував поліцейського, здав його телефон в ломбард, а жетон спалив. Злочинця затримали. Ним виявився 24-річний харків'янин.  Тепер йому загрожує до 6 років в'язниці.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися