Деяким підприємцям у Харківській області загрожує штраф у розмірі 34 000 грн: деталі

Порушення чинного законодавства зафіксували у місті Куп'янськ та в Чугуївському районі

У Харківській області правоохоронці провели перевірки закладів торгівлі. У місті Куп'янськ вилучили 300 пляшок алкогольних напоїв та 950 пачок цигарок. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

Працівники Куп'янського районного відділу поліції виявили торговельні точки, у яких продавали спиртні напої та тютюнові вироби без ліцензії та марок акцизного збору. З 20 по 30 листопада правоохоронці вилучили 300 пляшок лікеро-горілчаних напоїв та 950 пачок цигарок.

Щодо порушників законодавства склали: 

- 10 адміністративних протоколів за ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. У статті йдеться про порушення правил торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, пивом, тютюновими виробами тощо). Покарання за порушення чинного законодавства передбачене у вигляді штрафу у розмірі від двохсот до шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3 400 -10 200) з конфіскацією предметів торгівлі та виторгу.  

- 3 протоколи за статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ідеться про порушення порядку провадження господарської діяльності. Передбачений штраф у розмірі від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000-34 000) з конфіскацією виготовленої продукції, сировини та виторгу.

У Чугуївському районі правоохоронці вилучили з торговельних приміщень близько 1500 пачок цигарок та 90 пляшок алкоголю. На товарах не було марок акцизного збору, а продаж здійснювався без ліцензії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Борівській громаді правоохоронці повинні посилити контроль за недопущенням продажу алкоголю. У громаді діє заборона торгівлі алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися