Алкоголь під забороною: де на Харківщині можуть провести перевірки

Заборона продажу алкоголю не розповсюджується на вина, пиво та слабоалкогольні напої

У Борівській громаді правоохоронці повинні посилити контроль за недопущенням продажу алкоголю. У громаді діє заборона торгівлі алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі. Виняток становлять вино, пиво та слабоалкогольні напої. Заборону ввели з 00:00 1 листопада 2022 року і триватиме вона до скасування воєнного стану в Україні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Борівської селищної ради.

Борівський селищний голова Олександр Тертишний підписав відповідне розпорядження 31 жовтня 2022 року.

Заборону впровадили з метою забезпечення громадської безпеки та порядку на території громади.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що наприкінці минулого місяця - 31 жовтня правоохоронці на Харківщині перевірили водіїв авто та мототранспорту з метою виявлення фактів незаконного керування транспортом неповнолітніми. Поліція перевіряла автомобілі та мотоцикли, а також документи на право керування та вік водіїв.

Правоохоронці наголосили, що саме батьки дозволяють дитині сідати за кермо автівки без посвідчення водія. Однак такі дії можуть призвести до трагедії. Правоохоронці провели профілактичні бесіди з водіями та пасажирами щодо наслідків такого керування та нагадали про обов'язкову соціальну відповідальність за оточуючих.

Водіям, в автівках яких знаходились неповнолітні, правоохоронці нагадали про заходи забезпечення безпеки при перевезенні дітей та обов’язкового використання дитячих автомобільних крісел.

А на початку жовтня правоохоронці провели профілактичні рейди та нагадали працівникам магазинів про заборону продажу алкогольних та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 річного віку.



Джерело: https://t.me/borova_gromada
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися