У Харкові викрили поліцейського, який за хабар пообіцяв «не помічати» порушення карантину

Правоохоронець, який хотів підзаробити на порушенні карантину, може отримати до 4 років тюрми

У Харкові прокуратура повідомила про підозру начальнику відділення одного з відділів Нацполіції в Харківській області, який хотів "підзаробити" на порушенні правил карантину. Про це повідомляє прокуратура Харківської області, передають "Коментарі. Харків".

За даними слідства, у березні правоохоронець дізнався, що підприємство, яке здійснює оптову торгівлю брухтом, не зважаючи на встановлену заборону у зв’язку з карантином через пандемію коронавірусу, продовжує вести свою діяльність.

Він, замість того, щоб притягнути керівника підприємства до адміністративної відповідальності та провести відповідну роз’яснювальну роботу, запропонував йому сплатити хабар. За 15 тисяч гривень поліцейський пообіцяв "не помічати" порушення правил карантину, а ще за 2 тисячі гривень, які потрібно сплачувати йому щомісяця, правоохоронець обіцяв дозволити працювати та не чіпати оптовика та його працівників впродовж всього карантину.

Підозру правоохоронцю оголосили за фактом прохання службовою особою надати неправомірну вигоду (ч. 1 ст. 368 КК України).

Максимальна санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що за останню добу на Харківщині поліцейські виявили 19 фактів порушення карантину.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися