Хотів спалити односельчан у підвалі: що буде мешканцю Харківщини

Прокуратура виявила злочинця.

Прокуратура передала до суду справу щодо чоловіка, який ледве не спалив односельчан на очах маленьких дітей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласної прокуратури.

30-річного мешканця Дергачівської громади будуть судити за фактом замаху на умисне вбивство декількох осіб.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у с. Руська Лозова у квітні цього року, коли населений пункт був окупований російськими військовими, чоловік ледве не вбив своїх сусідів.

Так, він разом з іншими односельчанами ховався від обстрілів окупантів у підвалі будинку. Але жити по-мирному він не захотів. Ввечері двоє жінок готували смажену картоплю своїм дітям. Чоловік зайшов до їх кімнати у підвалі і почав кричати, що йому не подобається запах їжі.

Під час сварки він схопив каністру з бензином та облив жінок. Паливо також потрапило і на інших людей, які стоїли поруч. І це все він робив цінічно при маленьких дітках.

На крики прибігли люди та зупинили зловмисника, коли він вже був готовий кинути у жінок запалений сірник. Сусіди зупинили його та вивели на вулицю. Чоловік, злякавшись відповідальності, одразу втік, але згодом був викритий правоохоронцями.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Перевіряється факт причетності чоловіка до співпраці з окупантами.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУ НП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ.

5IEeIBvj5I9l-C4UJypWV-KCB.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові нагородили волонтерів, що допомагали харків'янам пережити важкі часи

Ігор Терехов нагородив волонтерів у Харкові.

Прийом з нагоди Міжнародного дня волонтерів пройшов 2 грудня у Харкові.

Харківський міський голова Ігор Терехов вручив волонтерам нагороди міської ради та подякував за все, що вони роблять для перемоги України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради.

"З першого дня війни кожен з вас за покликом серця зайнявся волонтерством. Завдяки вам місто вистояло, а Україна переможе! Ви готували та розвозили їжу, годували військових, людей, які ховалися від обстрілів у метро, допомагали в лікарнях, доставляли людям продукти й медикаменти. Я пам’ятаю, коли були постійні обстріли на Північній Салтівці, ви діставали людей з-під завалів, рятували дітей, домашніх тварин. Це вже історія, яка залишиться у душі харків’ян. Переоцінити ваші вчинки неможливо. Все, що ви робили і робите, - дуже важливо. Ви - справжні герої, без яких наше місто не отримало б свого героїчного звання", - наголосив Ігор Терехов.

Також слова подяки волонтерам передали захисники України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися