Патрульна поліція звернулася до жителів Харкова та області: подробиці

У поліції нагадали, що через слизьку дорогу гальмівний шлях авто збільшується у кілька разів

Через погіршення погодних умов Патрульна поліція Харківської області нагадала водіям та пасажирам про небезпеку і розповіла, як діяти на дорозі, повідомляють "Коментарі. Харків".

Під час несприятливих погодних умов водії транспортних засобів повинні бути максимально уважними та обережними за кермом. У поліції порадили водіям: 

  • увімкнути ближнє світло фар,

  • неухильно дотримуватися швидкісного режиму, безпечної дистанції та інтервалу, відмовитися від ризикованих маневрувань.

У поліції нагадали, що через слизьку дорогу гальмівний шлях авто збільшується у кілька разів. Тому, якщо потрібно зупинитися, варто знижувати швидкість поступово. Також потрібно під час зупинки включати аварійну світлову сигналізацію. 

У Патрульній поліції розповіли про правила безпеки на дорозі й пішоходам. Їм варто:

  • не виходити на проїзну частину раптово. Краще почекати, адже на слизькій дорозі від різкого гальмування маневр автомобіля може бути непередбачуваним; 

  • використовувати світловідбивні елементи, щоб бути максимально помітними для водіїв в умовах вимкнення вуличного освітлення;

  • з настанням сутінків необхідно бути максимально пильними та обережними, 

  • рухатися по тротуарах, а якщо їх немає – по краю проїзної частини, назустріч транспорту.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що харків’ян просять дотримуватись Правил дорожнього руху, рекомендують вдягати верхній одяг світлих, а краще білих відтінків. Це допоможе зменшити кількість випадків дорожньо-транспортного травматизму за участю пішоходів та дітей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися